Щоденне життя людей з обмеженими фізичними можливостями значно ускладнене тим, що багато торговельних та розважальних центрів, медичних, комунальних, навчальних закладів, громадського транспорту, а також багато інших місць загального користування зовсім не адаптовані до використання такими категоріями громадян. Навіть подолання таких перепадів висот, як бордюр, викликає у колясочників безліч проблем, не кажучи вже про необхідність підйому на велику висоту, починаючи від кількох сходів і аж до кількох поверхів там, де не передбачено повноцінних ліфтів. Спростити щоденне переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями, мінімізувати навантаження на їх супроводжуючих допомагає таке спеціалізоване обладнання, як інвалідні підьомники.

Зараз розглянемо докладніше те, що є дані механізми, якими перевагами вони наділені. Розглянемо основні класифікації, згідно з якими на сьогодні поділяють інвалідні витяги з окремих груп. Підкажемо, на які моменти варто звернути особливу увагу при виборі обладнання. Наведена інформація дозволить вам зорієнтуватися у пропозиціях ринку та вибрати той варіант, який виявиться найбільш ефективним, зручним та доступним саме у ваших експлуатаційних умовах.

Що є інвалідним підйомником

Что представляет собой инвалидный подъемникВитяги для інвалідів та маломобільних категорій людей — це спеціалізоване обладнання, розроблене з урахуванням потреб населення з обмеженими фізичними можливостями. Вони призначаються для забезпечення максимально можливого рівня соціальної доступності різних об'єктів, у тому числі підземних переходів та тунелів, вокзалів та аеропортів, культурно-розважальних, торгових центрів, магазинів, аптек, банків, бізнес-центрів, адміністративних будівель та ін. Незамінним рішенням вони будуть і на вході до житлових будинків, будинків.Також на сучасному ринку в широкому асортименті представлені моделі, які можна встановлювати в під'їздах багатоповерхових будинків, а також заміських приватних котеджах. Високою затребуваністю користуються інвалідні витяги у медичних закладах, зокрема у стаціонарах, реабілітаційних центрах. З їхньою допомогою значно спрощується підйом та переміщення пацієнтів, які не можуть ходити самостійно.Інвалідні витяги, незважаючи на свою назву, використовуються досить широкою категорією осіб:

  • людьми, які мають обмеження рухової активності;
  • пацієнтами з тими чи іншими захворюваннями, що не дозволяють їм виконувати низку маніпуляцій, обслуговувати себе самостійно;
  • люди похилого віку і люди похилого віку, які не можуть переміщатися по дому традиційним способом, приймати ванну, вставати з ліжка.

Завдяки спеціальним механізмам такі категорії громадян отримують надійного помічника, який у рази підвищить їхню мобільність, значно спростить виконання щоденних доглядових заходів, полегшить працю людей, які забезпечують догляд за маломобільними групами громадян.

Основні переваги підйомників для інвалідів

Незважаючи на те, що сучасний ринок пропонує споживачам величезну різноманітність витягів для інвалідів, всі вони ідеально адаптовані під майбутні експлуатаційні умови, а також наділені більш ніж вагомими перевагами:

  • Простота конструкції, її детальна продуманість, що забезпечує максимальну простоту в експлуатаційному процесі, надійність та довговічну службу. Такі механізми практично не ламаються, вимагають мінімальних витрат на обслуговування, легко піддаються ремонту та відновленню.
  • Максимально висока плавність роботи. Жодних заїдань, ривків, що могли б травмувати людину, яка перебуває в інвалідному візку. Забезпечується реалізація у кожному обладнання передових інженерних рішень.
  • Низький рівень шуму підвищує комфортність експлуатації механізмів як на вулиці, так і всередині приміщень. Використання цього обладнання не впливає на оточуючих.
  • Висока надійність конструкції, наявність у ній різних елементів безпеки, у тому числі огорож, перил, запірних механізмів, що запобігають самостійному переміщенню, у тому числі під навантаженням, протиковзне покриття.
  • Можливість самостійного керування. Людині-візочнику не доведеться залучати сторонніх осіб для запуску механізму в роботу. З усіма такими завданнями він упорається самостійно. Керування здійснюється за допомогою кнопок, винесених на окрему панель. Самі кнопки великі, як і написи на них.
  • Сучасний, продуманий до дрібниць дизайн дозволяє максимально естетично вписувати обладнання в інтер'єри та екстер'єрі різних будівель та споруд. Наявність доладних механізмів сприяє тому, що навколишнє практично не помічають цих механізмів.
  • Відповідність обладнання актуальним на сьогодні нормам та вимогам, у тому числі й за рівнем безпеки. Дозволяє користувачам повністю бути впевненим у його надійності.
  • На обладнанні, що призначене для вуличного монтажу, додатково передбачені сучасні антивандальні системи. Вони захищають витяг від різних механічних пошкоджень, забезпечуючи тим самим йому максимальну довговічну службу.

Як бачите, переваг у сучасних інвалідних витягів дуже багато, що дозволяє з упевненістю стверджувати, що споживач отримає справді надійне та довговічне рішення. Але ще дуже важливо правильно підібрати потрібну модель під майбутні робочі умови та індивідуальні побажання.

Основні класифікації підьомників для інвалідів

Усі інвалідні підйомники, незалежно від їх модифікації, покликані забезпечити максимально нормальну комфортну життєдіяльність людей з обмеженими фізичними можливостями. Вони полегшують догляд за такими людьми, допомагають у їхньому комплексному відновленні, переміщенні як усередині приміщень, так і зовні.Для того, щоб задовольнити запити якомога ширшого сегмента даної категорії споживачів, виробники інвалідних витягів розробили досить велику кількість спеціалізованих механізмів під ті чи інші експлуатаційні умови. Так, для більшої зручності всі ці пристрої розділені на окремі групи, залежно від таких класифікацій:
  • За типом приводу.
  • За способом встановлення.
  • За типом конструкції.
Виды инвалидных подъемников

Розглянемо кожну з даних у класифікації докладніше.

 

Види інвалідних підйомників на кшталт приводу

У цьому випадку йдеться про те джерело енергії, яке приводить підйомник у дію. Тут можливо 2 варіанти:

  • Гідравлічний. У конструкції таких механізмів передбачено потужний гідравлічний циліндр, який працює на рідинному середовищі. Він забезпечує максимально плавний підйом та опускання платформи з коляскою. Але швидкість переміщення тут буде невисокою. Монтуватись такі механізми можуть на будь-якому рівні. Найбільшого застосування отримали на об'єктах, де необхідно забезпечити подолання невеликого перепаду висот. Відрізняється малою шумністю, високою надійністю. Нерідко оснащуються акумуляторними джерелами живлення, не вимагаючи підключення до електромережі. Вантажопідйомність тут відносно низька. Добре зарекомендували себе там, де немає високого завантаження, у побуті.
  • Електричні. Знайшли на практиці дуже широке застосування завдяки вищій потужності та швидкості виконуваних завдань. Вони прості та зручні в управлінні, але повністю залежать від наявності електричного струму. На практиці отримали широке застосування в місцях громадського користування, як домашні сходи, медичні установи при переміщенні людей у ванну, басейн.

Види підйомників для інвалідів за типом установки

Види інвалідних витягів за типом конструкціїЦя класифікація передбачена у групі стаціонарних інвалідних витягів. Залежно від свого конструктивного рішення, таке обладнання може бути:

  • Крісельним. Є вертикальними механізмами, призначеними для переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями без коляски. Найчастіше їх купують для людей похилого віку, які хоч і з великим зусиллям, але все ж таки можуть переміщатися самостійно.
  • Похилим. Такі механізми можуть переміщатися сходами максимально плавно. Це своєрідна подоба ескалатора. У дію можуть наводитися як ручним, і повністю автоматичним управлінням. Одним з різновидів таких механізмів можна назвати ще моделі зі складною траєкторією руху. Вони здатні переміщатися не тільки між маршем та сходами, а й повертатися на 180 градусів, піднімаючись на наступний проліт.
  • Вертикальними. Це подібність до ліфта, що може монтуватися або всередині будівлі, або зовні. Єдиний механізм, здатний переміщатися на досить велику висоту (понад 2 м). Для керування ними використовується вбудований пульт. В роботі вирізняються високою безпекою, надійністю.
  • Ножичні. Застосовується у разі, якщо необхідно переміщення на невелику висоту. Вони використовуються тоді, коли немає достатньо вільного місця для встановлення повноцінного вертикального механізму.
  • Автомобільні. Спеціально сконструйована для монтажу в маршрутках, автобусах, тролейбусах, іншому громадському транспорті, приватних машинах. Конструктивно являє собою піддон, що виїжджає, який може опускатися до рівня землі і підніматися до рівня підлоги.

Щоб придбаний вами витяг для інвалідів прослужив якнайдовше, виявився надійним, безпечним, зверніть увагу на наступні аспекти:Якщо ви шукаєте пристрій, який експлуатуватиметься у вуличних ситуаціях, то тут оптимальним рішенням будуть гусеничні витяги. І дуже важливо звернути увагу на те, щоб у такому устаткуванні було передбачено блокування ходу.

  • Якщо використання підйомника в місцях громадського користування з великою кількістю людей, зокрема в лікарнях, різних комунальних установах, то вибір можна зупинити на надійних вертикальних витягах.
  • Вибирайте моделі із шириною платформи не менше 90 см. Таке рішення буде найбільш універсальним під час роботи з різними типами інвалідних візків.
  • Зверніть увагу на покриття підлоги платформи. Воно має бути ребристим, не слизьким. Також в обов'язковому порядку повинні бути фіксатори для коліс. Якщо висота підйому більша, то правильніше буде зупинити вибір на моделях з огороджувальними конструкціями.
  • Важливо ще оцінити вантажопідйомність механізму. Якщо модель підбирається для домашнього використання, то тут все досить просто, оскільки добре знаєте вагу людини. Додайте до нього вагу коляски та ще кілограм 20 для запасу, і ви отримаєте необхідну цифру. Якщо це обладнання для громадського використання, то тут все складніше. Фахівці рекомендують орієнтуватися на середні показники, а також передбачити запас в 20-30 кг.
  • Робіть вибір на користь продукції від надійних та відповідальних виробників. У будь-якому випадку ви повинні розуміти, що йдеться не тільки про забезпечення мобільності людей з обмеженими фізичними можливостями, а й про їхню безпеку в процесі експлуатації обирається вами механізму. Саме тому не варто впадати в крайнощі, купуючи зовсім дешевий пристрій сумнівної якості. Але з цим проблем не виникне, якщо ви звернетеся за покупкою компанії «Гідромаркет».

Сьогодні в нашому каталозі товарів увазі покупців представляють широкий асортимент різних видів підйомників для людей з обмеженими фізичними можливостями. Всі картки товару доповнені докладним описом та технічними характеристиками, ознайомившись із якими ви зможете підібрати найкращі моделі для себе. Також до ваших послуг будуть фахівці нашої компанії, які допоможуть зорієнтуватися у різноманітності представлених моделей та підібрати найкраще рішення як за функціональністю, так і за ціною.

Виды подъемников для инвалидовЗалежно від цієї класифікації також виділяють 2 окремі категорії витягів:
  • Стаціонарні. Це більш дорогі, важкі та габаритні механізми, які встановлюються в громадських місцях, медичних установах, а також скрізь, де передбачається їх постійний монтаж. Тут як привод використовується електричний двигун. Вони забезпечують підйом на різну висоту, працюють швидко, стабільно. За необхідності їх можна демонтувати та перевести на новий об'єкт, але дані роботи вимагатимуть певного часу та зусиль.
  • Мобільні. Вже з назви можна засудити, що такі витяги легко переміщати. Вони відрізняються невеликими габаритами та вагою, найбільшого застосування отримали у побуті. Їх нерідко перевозять із собою. Підходять для переміщення людей як колясках, так і без них. Це обладнання, що допомагає людям з обмеженими фізичними можливостями переміщатися до ліжка між кабінетами лікарів, у ванну, тобто на невеликі відстані. Вони передбачено зручне місце для сидіння. У цій категорії представлені як акумуляторні моделі, так і механізми, які можуть керуватися особою, що супроводжує.

Вибираємо підйомники для інвалідів правильн. Тепер, коли ви знайомі з усіма різновидами підйомників для людей з обмеженими фізичними можливостями, вам легше зрозуміти, яка саме модифікація цього обладнання буде найефективнішою у майбутніх експлуатаційних умовах. Але все ж таки тут необхідно орієнтуватися і на ряд інших їх особливостей, технічні характеристики.Как выбрать инвалидный подъемник