Гідравлічна система, або як її ще часто називають гідросистема, є сукупністю компонентів, що працюють на рідкому середовищі. Кожен з цих елементів здатний надавати певний вплив на потік, що в результаті наділяє його достатнім зусиллям, яке передається виконавчим механізмам і забезпечує можливість виконувати роботу. Гідравлічні системи широкого застосування отримали на спецтехніці, переобладнаних та спеціалізованих вантажних автомобілях, у промислових верстатах та механізмах. Висока ефективність їх роботи забезпечується здатністю рідкого середовища ефективно переносити енергію, значно підвищувати докладені сили.

Познайомимося докладніше про те, що є гідросистема, які компоненти вона включає. Також зупинимося на її перевагах та галузі застосування.
 

Як влаштована гідравлічна система

У конструктивному плані гідравлічна система досить проста. Вона є набором компонентів, з'єднаних між собою жорсткою, але частіше гнучкою обв'язкою. Найпростіша і найпоширеніша система, яка використовується на техніці спеціального призначення, включає наступні компоненти:

  1. Систему відбору потужності. Сюди входить коробка та вал (КОМ та ВОМ), які відводять від двигуна базової машини частину енергії (не більше 40%) та передають її на привід контуру. Цим забезпечується незалежність гідросистеми від сторонніх джерел енергії.
  2. Гідравлічний насос. Це агрегат, який запускається в роботу енергією, одержаною від ВОМ. Він перетворює механічне зусилля на гідравлічне. На виході з насоса ми отримуємо потік із високим тиском.
  3. Гідравлічний розподільник. Це клапан, що регулює напрямок потоку. Його завдання полягає у напрямку підготовленого рідинного потоку до тих виконавчих механізмів, які у час необхідно привести у дію. Також на ринку є моделі, які додатково можуть коригувати витрати. Працюють шляхом перекриття одних та відкриття інших вихідних отворів.
  4. Гідравлічний бак. Є місткістю, в яку стікає потік після передачі енергії виконавчим механізмам. Тут він фільтрується, відстоюється, охолоджується і знову запускається у новий робочий цикл.
  5. Рукава високого та низького тиску. Це і є гнучка обв'язка, яка з'єднує всі компоненти системи в замкнутий, герметичний контур. У точках приєднання рукавів до обладнання обов'язково використовуються елементи ущільнення.
  6. Органи управління. Найчастіше використовується джойстик, встановлений у кабіні оператора. При цьому сам елемент управління може бути електромеханічним, пневматичним, гідравлічним та ін.

Обов'язково в конструкції гідросистеми передбачені клапани та прилади, що контролюють її роботу та запобігають аварійним ситуаціям, що підвищують безпеку експлуатаційного процесу.


Типи гідросистем

Вище ми описали пристрій та принцип роботи найпростішої гідравлічної системи. Подібним чином функціонують і інші контури. Але є й кілька відмінностей. Зокрема, можна виділити 2 окремі категорії гідросистеми:

  1. Закритий тип. Тут використовується гідравлічний розподільник закритого типу. Він здатний працювати в режимі очікування до тих пір, поки не потрібно привести в роботу навісне або виконавче обладнання. Це оптимальний варіант для забезпечення роботи складних механізмів, що потребують підвищеної потужності робочого процесу.
  2. Відкритий тип. Центральний елемент такої системи – гідророзподільник. Тут використовуються саме моделі з дроселюючим ефектом, тобто ті, які здатні змінювати витрату робочої рідини. Якщо від системи буде потрібна максимальна енергія, то підготовлений потік у повному обсязі подаватиметься в контур. При невеликій потужності частина потоку буде перепускатися через клапан і повертатися в гідробак. Таке рішення забезпечує сталість тиску контурі при зміні інших параметрів.

Щоб підібрати оптимальний варіант гідросистеми, необхідно чітко розуміти, в яких саме умовах вона експлуатуватиметься і для вирішення яких завдань призначається.
 

Типи гідросистем

Ми вже говорили про те, що сфера застосування гідравлічних систем досить широка. З основних сфер їх використання виділимо:

  • промислові підприємства: металорізальні верстати, преси, обладнання для перевезення продукції, виконання вантажно-розвантажувальних робіт, штабелювання, палетування;
  • суднобудування: встановлюється у системах кермового управління суден, допомагає переміщати важку та габаритну техніку в межах доків, на суднобудівних, судноремонтних підприємствах;
  • сільське господарство: дозволяє агрегатувати комбайни, трактори та інші сільськогосподарські машини навісним, напівпричіпним та додатковим обладнанням;
  • будівельна, дорожньо-будівельна сфера: виконавчі механізми всієї техніки, яка використовується при виконанні робіт у цих галузях приводяться в дію саме гідросистемою;
  • авіакосмічна галузь: часто тут гідравліка працює разом з пневматикою, переважно в приладах, що управляють, в шасі.

Треба розуміти, що від якості гідравлічної системи та правильності її підбору безпосередньо залежить надійність, довговічність, стабільність та ефективність роботи як самого контуру, так і в цілому техніки, на яку вона встановлена. Тому до вибору гідросистеми та її компонентів підходять максимально комплексно та професійно.
 

Сильні та слабкі сторони гідравлічних систем

Як і будь-який інший механізм, гідравлічна система має свої переваги та недоліки. І перш ніж її купувати, необхідно добре орієнтуватися у сильних та слабких сторонах такого рішення. З основних переваг гідросистеми варто виділити:

  • стабільність роботи в досить навантажених режимах, здатність підіймати та переміщати важкі та габаритні вантажі;
  • забезпечення точного позиціювання; широкий діапазон регулювання частоти обертання;
  • плавність та синхронність роботи всіх компонентів, мінімальний рівень шуму в роботі;
  • підвищена надійність; тривалий період служби;
  • незначні споживання енергетичних ресурсів.

Якщо говорити про недоліки гідросистем, то вони досить відносні. Так, сюди відносять високу чутливість до забрудненої олії. Воно циркулює по системі, переносить продукти зношування, які можуть потрапляти в робочі порожнини агрегатів, сприяючи їх надмірному зношуванню та більш швидкому виходу з ладу. З недоліків ще виділяють ймовірність протікання олії. Але все це легко мінімізується, а в більшості випадків взагалі усувається регулярним технічним обслуговуванням.

Так, у ході виконання ТО майстри замінять олію, зношені ущільнення, перевірять стан усіх компонентів контуру і за необхідності встановлять замість них нові. В результаті гідравліка працюватиме максимально стабільно довгий час. Терміни проведення ТО обов'язково вказуються у техпаспорті системи. А ще не рекомендується нехтувати рекомендаціями виробника щодо робочих параметрів – не треба їх перевищувати.

Але все ж таки надійність служби гідравлічної системи багато в чому залежить від її якості. Найкраща гідравліка за вигідними цінами в Україні, з сертифікатами відповідності та офіційними гарантіями від надійних виробників чекає на вас у каталозі товарів «Hydromarket».