Особливості алюмінієвих самоскидних причепів

Причепи самоскидного типу отримали широке застосування при транспортуванні різної сипучої та дрібнофракційної продукції. З їх допомогою забезпечується швидке та ефективне перевезення піску, щебеню, природних копалин нерудного походження, інертних вантажів. Не обходиться без них при доставці зерна та інших сільськогосподарських продуктів. Сучасні транспортні підприємства роблять ставку на самоскидні причепи виготовлені з міцних, але легких алюмінієвих сплавів. Їх використання практично гарантує істотний приріст за вагою вантажу, що перевозиться за один рейс, що в результаті позитивно позначається на рентабельності вантажоперевезень.

Зараз докладніше ознайомимося з конструктивним рішенням самоскидних алюмінієвих причепів. Розглянемо їх ключові переваги порівняно з рештою аналогів. Покажемо у цифрах вигоду від використання такої техніки. Підкажемо, де купити алюмінієві причепи самоскидного максимально вигідно і з надійними гарантіями.
 

Конструктивне рішення самоскидних алюмінієвих причепів

Найбільше застосування самосвальні причепи з алюмінію отримали у сільськогосподарській та будівельній сфері. Цьому сприяло їх більш ніж вагомі переваги, зумовлені наступними конструктивними особливостями:

  • високоміцна сталева рама, що виступає як основа всієї конструкції;
  • застосування якісного листового алюмінію під час виробництва кузова, профілю, підлоги;
  • використання сучасної піскоструминної обробки, фарбування;
  • здатність здійснювати вивантаження вмісту у різних напрямках, що забезпечується застосуванням сучасних гідравлічних систем;
  • велика різноманітність розмірів, конфігурацій, що дозволяє підбирати індивідуальні рішення для транспортування різних категорій вантажів.

Алюмінієві причепи самоскидного типу належать до категорії легкого транспорту. Вони здатні за один рейс перевозити в середньому на тонну вантажу більше, ніж аналогічні моделі, виготовлені зі сталі. Саме цим і забезпечується висока ефективність та економічна вигода від використання цих машин.
 

Основні переваги алюмінієвих причепів перед сталевими

Поступово алюмінієві причепи витісняють із ринку сталеві аналоги. Споживачі вже давно оцінили на практиці їх більш ніж вагомі переваги. Наведемо коротке порівняння алюмінієвих та сталевих моделей, що дозволить вам оцінити особливості кожного варіанта та підібрати оптимальне рішення для себе. Серед основних критеріїв виділимо:

  1. Міцність.
  2. Вага.
  3. Стійкість до корозії.

Кожен із цих пунктів розглянемо докладніше.
 

Характеристики міцності

Один із найважливіших критеріїв для причепа будь-якого типу, у тому числі й самоскидного — це міцність. І тут більшість представників споживчого ринку впевнені, що сталь буде набагато міцніше, ніж алюміній. Але це явна помилка. Річ у тім, що з виробництвом як сталевих, і алюмінієвих причепів використовуються не чисті матеріали, які сплави. Додаткові компоненти покликані підвищити експлуатаційні властивості готового виробу, у тому числі і його характеристики міцності.

Так, сталь буде більш жорсткою порівняно з алюмінієм. В умовах складних дорожніх покриттів підвищену жорсткість можна віднести до переваг. Тобто, сталеві причепи з більшою ймовірністю збережуть свою структуру при постійній експлуатації в умовах бездоріжжя, у тому числі при роботі з щебенем досить великої фракції. Тобто завдяки своїй підвищеній щільності вони зможуть зберегти структуру. Але, якщо говорити безпосередньо про навантаження, яке зможе витримати борт, алюміній стали не поступається. Він здатний зберегти свою форму і цілісність навіть при досить високому тиску з боку вантажу, що перевозиться.
 

Вага причепів

Якщо говорити безпосередньо про вагу причепа, то алюмінієві моделі тут перебувають у суттєвому виграші. А це означає, що корисне навантаження у нього буде набагато вищим. А це позитивно позначиться на економічності та ефективності вантажоперевезень. Судіть самі:

  • чим легше причіп, тим відчутніше виявиться економія палива;
  • менша вага причепа - це більша довговічність шин, а разом з ними й гальмівних дисків, колодок;
  • найбільш відчутний прибуток від вантажоперевезень, що з можливістю перевозити за один раз більшу масу вантажу.

Оскільки йдеться саме про причепи самоскидного типу, то важливо розуміти, що менша вага забезпечить менше навантаження на гідравлічні циліндри в процесі підйому. Це мінімізує споживання енергоресурсів, забезпечить більш тривалу та стабільну службу гідравліки.
 

Стійкість до корозії

Одна з найбільш суттєвих проблем в експлуатації сталевих причепів – їх сприйнятливість до корозійного впливу, що суттєво посилюється постійним контактом із різними природними факторами: підвищена вологість, дощ, сніг. У таких умовах навіть у якісно захисне покриття з часом зношується і сталь стає сприйнятливою до появи іржі. Вона руйнує саму структуру причепа. І далеко не завжди проблему, що виникла, допомагає вирішити ремонт. У ряді випадків знадобиться покупка нової техніки.

На відміну від сталі, алюміній несприйнятливий до корозії. Це означає, що ви можете спокійно використовувати цю техніку навіть у дощ, не переживаючи її довговічності. Зберігається як естетична складова, і функціональна. Алюмінієві самосвальні причепи прослужать максимально довго та ефективно.
 

А чи справді ціна алюмінієвих самоскидних причепів така висока?

Для багатьох покупців каменем спотикання стає більш висока ціна алюмінієвих причепів самоскидних у порівнянні зі сталевими аналогами. Але такий підхід не завжди вірний. Фахівці рекомендують звертати увагу не на початкову вартість техніки, а на період її окупності, а також на залишкову вартість. Щоб ви змогли оцінити зиск від покупки алюмінієвих причепів, проведемо нескладні розрахунки.

Як показує практика, середня дальність колії техніки із самоскидним причепом становить від 30 до 60 км. За одну робочу зміну техніка може проїжджати близько 500-600 км. На виконання розрахунку візьмемо середні показники: дальність поїздки 50 км, (100 км в обидві сторони), а напрацювання за зміну 500 км. Виходить, що за одну зміну транспортний засіб здійснює 5 ходок (враховуємо, що 5 поїздок на день виконуватимуться з вантажем, а 5 – без вантажу).

Ми вже говорили вище, що за один раз алюмінієвий причіп може перевести на одну тонну вантажу більше, ніж сталевий. А це означає, що за робочу зміну приріст вантажоперевезення складатиме 5 тонн. Тепер враховуємо, що ця техніка буде працювати 5 днів на тиждень, і приблизно 200 днів на рік. Помножуємо 5 тонн за 200 днів та отримуємо 1000 тонн приросту по вантажоперевезенню. Також варто враховувати економію на паливі, витрати на оплату праці водія, разом з цим мінімізацію податків, страхування та ін.

Перерахувати цю вигоду в гривнях кожен з вас зможе самостійно виходячи з актуальних тарифів на перевезення вантажів у вашій компанії. Але те, що вигода від використання алюмінієвих причепів самоскидного типу буде більш ніж відчутною — це факт. До того ж залишкова вартість та алюмінієвих причепів самоскидного типу буде значно вищою, ніж у сталевих. А це означає, що ви зможете продати їх з більшою матеріальною вигодою.
 

Де купити найкращі алюмінієві причепи самоскидного типу в Україні?

Але треба розуміти, що максимальною ефективністю в робочому процесі, стабільністю та тривалістю служби будуть наділені лише причепи високої якості. Саме такі моделі пропонує своїм клієнтам компанія «Гідромаркет». На сьогодні у каталозі товарів представлені десятки позицій алюмінієвих самоскидних причепів від найкращих світових виробників. Їхня висока якість підтверджена сертифікатами відповідності міжнародного зразка. Також на всі моделі діють офіційні гарантії на один рік.

Серед представленого асортименту ви зможете підібрати моделі, які максимально відповідатимуть вашим запитам за експлуатаційними характеристиками, в тому числі вантажопідйомності, типу шасі, конфігурації бортів, об'єму та ін. . Отримати консультації можна і через телефон або через сервіс онлайн-зв'язку.