Гідравлічний розподільник - спеціальний пристрій, призначений для зміни напрямку робочого потоку рідкого середовища в гідросистемах техніки спеціального призначення, а також промислового обладнання. Поряд із коригуванням течії масла, даний пристрій здатний забезпечити правильну послідовність включення механізму машини, відкоригувати витрату. Також у функціональні можливості гідророзподільника входить розвантаження насоса та скидання тиску в гідросистемі, що запобігає виникненню аварійних ситуацій.

Від того, наскільки якісним і надійним виявиться придбаний пристрій безпосередньо залежить його стабільність і функціональність роботи, довговічність служби. Якщо ви шукаєте надійних, сертифікованих гідророзподільників за вигідними цінами в Україні, рекомендуємо звернути увагу на моделі відомого українського виробника «Гідросилу». Познайомимося з цими механізмами докладніше.
 

Трохи про вітчизняний бренд «Гідросила»

На сьогодні компанія «Гідросила груп» — один з найбільших виробників силових гідравлічних машин, гідросистем та їх компонентів на території України та Східної Європи в цілому. Підприємство розпочало свою історію з невеликої слюсарно-механічної майстерні в Кропивницькому ще 1930 року. Особливо активний розвиток стався у повоєнні роки. З того часу компанія невпинно працює над удосконаленням товарів, що випускаються, розширенням їх асортименту, над підвищенням якості й технологічності реалізованих рішень. Отже, одним з останніх досягнень бренду є відкриття у 2017 році представництва в Європейському союзі, зокрема у місті Вроцлав, у Польщі.

Провідні світові позиції підприємство «Гідросила» займає у сфері випуску різноманітного гідравлічного обладнання та машин для тракторів, комбайнів, екскаваторів, навантажувачів, а також багатьох інших сільськогосподарських, дорожньо-будівельних, комунальних машин, вантажівок та ін. Весь період роботи на ринку виробник продовжує слідувати своєму ключовому принципу — задоволення запитів споживчого ринку гідрообладнання для спецтехніки із застосуванням передових технологій, висококваліфікованого персоналу. При цьому постійно зберігається дотримання багаторічних традицій підприємства у сфері якості, інновацій та культури виробництва. Все це дозволяє заводу «Гідросила» випускати виключно надійну, сертифіковану та якісну продукцію, яка відмінно покаже себе в робочому процесі, порадує стабільною та ефективною службою протягом усього періоду експлуатації.
 

Переваги гідророзподільників «Гідросилу»

Якщо ви вирішите зупинити свій вибір на гідророзподільниках від українського бренду «Гідросила», то зможете на практиці переконатись у правильності прийнятого рішення. Серед ключових переваг даного обладнання виділимо:

  • високі функціональні можливості: здатне значно підвищити ефективність роботи гідросистеми загалом, забезпечити їй гнучкість налаштувань у будь-яких експлуатаційних умовах;
  • висока пропускна спроможність: гідророзподільники «Гідросилу» стануть відмінним варіантом при роботі навіть в особливо навантажених режимах та на потужній техніці;
  • мінімальний гідравлічний опір: забезпечується детальною продуманістю конструктивного рішення; а також високою точністю виготовлення всіх вузлів та механізмів;
  • швидкодія, що запобігає роботі гідросистеми в перевантаженому режимі;
  • висока продуктивність, а також швидке та просте її регулювання;
  • дуже широкий асортимент моделей, що дає змогу кожному потенційному покупцю підбирати індивідуальні рішення під свої робочі умови;
  • високий робочий ресурс: загалом на 3 роки більше, ніж у найближчих аналогів (доведено практичним застосуванням);
  • висока якість вузлів, комплектуючих та виготовлення: кожна модель проходить багаторівневий контроль якості;
  • більш ніж розумна вартість.

Всі ці моменти дозволяють упевнено стверджувати, що кращого рішення з точки зору співвідношення якості, надійності, тривалості служби та ціни вам просто не знайти. І в цьому вже встигли переконатися мільйони покупців із різних країн світу.
 

Великий вибір модифікацій гідророзподільників «Гідросилу»

Гідророзподільники від бренду «Гідросила» стануть чудовим варіантом для встановлення на трактори, екскаватори та іншу техніку спеціального призначення, яка працює зі складними виконавчими механізмами, у тому числі з кількома ступенями волі. Найчастіше у конструкції таких пристроїв передбачено кілька робочих елементів, а саме золотників. Завдяки такому рішенню обладнання може працювати одночасно з декількома гідронасосами, гідроциліндрами, гідромоніторами, а також різними виконавчими механізмами.

Коли золотник знаходиться в нейтральному положенні, то рідина від насоса по лінії байпаса прямує назад на злив у гідробак. У цьому випадку тиск на виході насоса буде мінімальним і, відповідно, невисокою буде споживана потужність. Поряд з економією енергоресурсів, таке рішення дозволяє значно продовжити період служби гідравлічного обладнання. Як тільки положення золотника зміниться щодо лінії нейтралі (буде зрушення в крайнє праве або крайнє ліве положення), то лінія нейтралі автоматично перекривається і тиск в системі наростає доти, поки його показники не досягнуть необхідного.

Для задоволення запитів широкого сегмента споживчого ринку виробник пропонує дві основні модифікації обладнання:

  1. Моноблочні.
  2. Секційні.

Розглянемо докладніше особливості кожного варіанта.
 

Особливості моноблочних гідророзподільників

Конструктивно моноблочні розподільники є кілька золотників, розташованих усередині литого корпусу. Кількість робочих елементів найчастіше знаходиться в діапазоні від 1 до 7. Також у корпусі додатково передбачено запобіжний клапан. Управління таким обладнанням може здійснюватися як вручну, так і механічно, гідравлічно або за допомогою електромагнітів. Положення робочого елемента управляє оператор безпосередньо з кабіни спецтехніки. Так, ручне керування найчастіше використовується в малогабаритних моделях гідророзподільника, діаметр умовного проходу якого знаходиться в межах 16-20 мм. Якщо вам потрібно підібрати клапан з діаметром проходу 32 або 40 мм, то оптимальним варіантом тут будуть моделі з електрогідравлічним управлінням. Його швидкодія буде вищою, ніж у ручних аналогів.

Завдяки моноблочному виконанню, такі гідророзподільники відрізняються компактнішими габаритами й невеликою вагою, що дозволяє використовувати їх в умовах обмеженого вільного простору. Але ремонтопридатність у них невисока. Якщо вийде з ладу один із золотників, висока ймовірність, що доведеться міняти весь клапан.

Між собою моноблочний гідророзподільник відрізняється рядом технічних характеристик зокрема:

  • робочий тиск;
  • діаметр умовного проходу;
  • кількість встановлених золотників;
  • спосіб керування;
  • гідравлічна схема.

Треба розуміти, що чим більша кількість золотників буде встановлена в клапані, тим з більшою кількістю виконавчих механізмів та агрегатів зможе працювати дана модель. Також важливо звернути увагу і на номінальні витрати, адже від нього залежить те, яка кількість рідини зможе пропустити через себе та чи інша модель в одиницю часу.
 

Особливості секційних гідророзподільників

Як і моноблочні, секційні гідророзподільники також складаються з кількох золотників, але кожен з них є окремою замкненою секцією. Між цими секціями вже з'єднуються в один блок. Тут передбачено окремий запобіжний та зворотний клапан на кожну із секцій. Сама конфігурація робочого елемента визначає схему з'єднання каналів і можливу кількість позицій клапана. У конструкції передбачається додаткова проміжна секція. Її основне завдання - поєднання двох окремих секції відповідно до гідросхеми. Надійність та герметичність кожної секції забезпечується надійними ущільнювачами. В один блок клапан з'єднується за допомогою болтів. Кількість секцій та кома золотників, відповідно у таких моделей може досягати 8.

Такі гідророзподільники виходять більш габаритними й важкими, зате вони простіші в ремонті якщо ладу вийде якась одна секція, її легко можна буде замінити на нову, відновивши тим самим працездатність вузла.

Більш детально з технічними характеристиками гідророзподільника «Гідросила» їхня різноманітність модифікацій пропонуємо познайомитися в каталозі товарів компанії «Гідромаркет». Ви отримаєте нове, сертифіковане обладнання за найкращою ціною в Україні та з офіційними річними гарантіями.